Logo

Hoe kinderopvang aanvragen?

Stap 1: Registreer en zoek je voorkeuren

Registreer je. Zo kunnen we jouw voorkeurslijsten opslaan. Bij het registreren worden jouw gegevens gevraagd, die van je partner (afhankelijk van je situatie) en die van je (nog niet) geboren kind.

Bekijk rustig alle opvanglocaties. Locaties die je voorkeur krijgen, zet je op jouw voorkeurslijst. We raden je aan om een lijst aan te maken per kind.

Heb je geen e-mailadres? Kom gerust langs bij Huis van het Kind, Grote Markt 3 in Aalst. We helpen je graag verder.

 

Stap 2: Verstuur je aanvraag

Kies de voorkeurslijst waarvoor je een aanvraag wil starten.

We raden aan om  6 opvanglocaties te kiezen waarvoor je een aanvraag wil doen. Zo vergroot je de kans om een kinderopvang te vinden. Daarna doorloop je de stappen om je aanvraag af te werken. 

 

Stap 3: Volg je mails 

Zodra je je keuze ingaf krijgen de opvangplaatsen automatisch een mail.  Zij bekijken jouw vraag zo snel mogelijk en contacteren je (enkel per mail) zodra ze een voorstel hebben of informeren je als er geen plaats is.

Daarom is het zeer belangrijk dat je dagelijks je mails nakijkt, ook 'spam' of 'ongewenste' mails hou je best regelmatig in het oog.

 

Stap 4: Zoek actief

Krijg je een antwoord per mail dat er geen plaats is, zoek dan een nieuwe opvang en vervang deze in je dossier.  Krijg je antwoord dat er wel plaats is, neem dan meteen contact op voor een afspraak.  Deze afspraak is vrijblijvend en bedoeld om kennis te maken met de kinderopvang, verloopt de kennismaking positief dan schrijf je bij hen in. Maar als je niet overtuigd bent, dan kies om niet in te gaan op hun voorstel en zoek je verder. Woon je aan de rand van Aalst? Klik dan hier voor een overzicht van de infopunten in onze buurgemeentes.

Nood aan persoonlijke hulp bij je zoektocht naar kinderopvang? Huis van het Kind staat voor je klaar!

BIJLAGES:

Klik hier voor de handleiding voor ouders die een eerste aanvraag doen

Klik hier voor de handleiding voor ouders met een bestaand profiel

Klik hier voor de brochure kinderopvang Aalst

 

Twijfel niet om contact op te nemen met ons:

Huis van het Kind Aalst

Grote Markt 3

9300 Aalst

053 72 36 54

huisvanhetkind@aalst.be